Aktiviteter på gården


Som gäst på Berga får ni gärna ta del av vårt arbete. Ni kan följa med till lagården och hjälpa till att ge djuren mat. På sommaren är de flesta djur ute, men det brukar vara några kalvar inne som vill ha mat. Och så hönsen och kaninerna förstås. Vi vill dock betona att det finns många olycksrisker på en bondgård, så ni måste respektera de "regler" ni får av oss. T ex att barnen inte ensamma får besöka djuren.


Del av två sjöar hör till gården. Lillsjön, ligger ca 500 meter från huset. Här finns inga öppna stränder, men är ni intresserade av att fiska kan man göra det från båt. Långhalsen ligger ca 80 meter från huset, men det är ca 300 meter att gå för att komma till båt och bad. Det finns roddbåt, kanoter och flytvästar som ni får låna. Vi har en jättefin udde där man kan bada, meta eller bara sitta och titta på kvällssolen som går ner bakom ön. Det går bra att bada från berget, men det är ca en meter djupt direkt, så det är inte så bra bad för små barn. Men det finns ett fint barnbad med strand och bryggor i Vrena, 3 km från gården.


Det finns fina skogsmarker runt gården där man kan klättra i träd, bygga kojor, plocka svamp eller bara ta en promenad. Under höst och vinter kan det vara mysigt med lite korvgrillning i skogen, vi kan visa bra plats.


I våra fina hagmarker finns under våren och sommaren gott om fina blommor.


Vi har cyklar, både för barn och vuxna, att låna. Det finns fina grusvägar som lämpar sig bra för cykelutflykter.

I trädgården finns sandlåda med leksaker, gungor och en lekstuga. Även inne i huset inns lite leksaker och spel att fördriva tiden med.